25. születésnapján az Alca „megajéndékozta“ magát az új logisztikai E csarnokkal. A modern épületből, melynek méretei két és fél futballpálya méretének felelnek meg, az Alca csoport összes termékét Európa-szerte fogják szállítják.

A több mint százmillió koronát érő új E csarnok az egyik legnagyobb épület lett a cég történetében. "Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan épületet hozhattunk létre, amely a modern technológiáknak köszönhetően nemcsak munkatársaink munkáját könnyíti meg, hanem a cég technológiai érettségét is bizonyítja" - mondja Radka Prokopová asszony, az Alca csoport társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója. A létesítmény rekord rövid időn belül , nyolc hónap alatt készült el.

Az új csarnok akár 17,5 ezer raklap áru befogadására is képes és négyszer nagyobb a jelenleginél. Forradalmi elem a raklap adagoló gép, amelybe az egyik oldalon egymásra rakják a raklapokat, a másik oldalon pedig egy görgős pályán csúsznak le saját súlyuk alatt azokra a helyekre, ahol kiszedik és közvetlenül az autókba kerülnek. Az E csarnok üzemeltetése a modern technológiákra épül. Fűtése például egy föld alatti beépített energiacsatorna segítségével történik a szomszédos C gyártócsarnok hulladékhőjével. A csarnok szinte teljes tetejét egy 1 megawatt teljesítményű fotovoltaikus erőmű fedi le. A többi csarnok tetején elhelyezett napelemekkel kombinálva napos időben a teljes gyártóhely több energiát termel, mint amennyit először fogyaszt.

Az új csarnokban egy háromszintes adminisztratív épület is helyet kapott. Az irodák és a tágas öltözők mellett a kamionsofőrök számára is kialakítottunk egy helyiséget. Az új létesítmény kiváló felszereltséget kínál számukra, mint például konyha, mosdók, zuhanyzók vagy internet-hozzáférés.

hala_e_02
hala_e_02
hala_e_03
hala_e_03
hala_e_07
hala_e_07
hala_e_08
hala_e_08
img_20230221_131957
img_20230221_131957