Jótállási idő

Jelen jótállási feltételek kizárólag az Alcadrain s.r.o. kereskedelmi társaság által készített termékekre vonatkoznak, amennyiben a termékek esetleges eltérései az adásvételi szerződés rendelkezéseitől való eltérés,ill. a termék hibái az eladónál kerültek érvényesítésre a jótállási időn belül. A szakszerű és professzionális beszereléssel jelentős mértékben befolyásolható a termék működőképessége, használati értéke, ezzel együtt azonban a vevő elégedettsége is nő az adott termékkel. Az Alca társaság személy (cég) által beépített termékekre kiterjesztett jótállási időt nyújt. Eltérő esetekben a jótállás a vevőtől történő átvétel/vásárlás napjától számított 2 év.

Jótállási feltételek

 • A vevő köteles az árut, az eladótól történő átvétel folyamán alaposan megvizsgálni, még a termék beszerelése előtt . Az Alcadrain s.r.o. a nyilvánvaló hibák utólagos reklamációit nem ismeri el.
 • A megvásárolt termék esetleges reklamációját a vevő köteles minden esetben kizárólag annál az értékesítőnél érvényesíttetni, amelynél azt megvásárolta/átvette. Kérjük, készítse elő a vásárlási okmány eredeti példányát, a kiterjesztett jótállás érvényesítéséhez pedig körültekintően töltse ki azt.
 • Az épületbe beépített termékeket (modulok, zuhanyfolyókák, szifonok, stb.) oly módon kell installálni, hogy az lehetővé tegye a szervíz, valamint a karbantartások elvégzését (kádaknál pl. a szervíz-nyílás). Az Alcadrain s.r.o. kereskedelmi társaság semmilyen esetben sem téríti meg a burkolatok, járólapok, vagy egyéb berendezések sérülésével járó költségeket, amelyek ezen szabályok elhanyagolásából keletkeznek.
 • A szerelés során a megrendelő (szerelő cég) köteles betartani a gyártó utasításait és a szerelési útmutató szerint beépíteni.
 • Az ezen utasítások be nem tartásából eredő hibák vagy felületi sérülések a beszerelés után nem ismerhetők el.
 • A gyártó által nyújtandó jótállási jogok iránti igény az alábbi esetekben megszűnik:
  • a reklamáció alkalmával a vevő nem mutatja be a termék eredeti vásárlási okmányát
  • lejárt a reklamált termék jótállási ideje, sérültek a védőpecsétek, öntapadó címkék, ha van ilyen a terméken, nem szakszerűen történt a beszerelés
  • a termék a szállítás során sérült meg (az ilyen károkat a fuvarozóval kell megoldani)
  • szakszerűtlen beépítés – a termék összeszerelését a műszaki előírások és szabványok figyelembevételével és csak erre szakosodott cégek végezhetik
  • a termék használata olyan körülmények között folyik, amelyek nem felelnek meg a környezet hőmérséklete, por- és nedvességtartalma, vegyi- és mechanikai hatások iránt támasztott követelményeknek az adott termék vonatkozásában
  • a termék károsodását a túlzott terhelés, ill. a használati utasításban, dokumentációban, ill. az általános alapelvekben ismertetett és elfogadott eredeti rendeltetéstől eltérő – feltételek közötti használat
  • szakszerűtlen beépítéssel, kezeléssel, szervizeléssel
  • a termék kezelésének elhanyagolásával vagy nem megfelelő tisztításával, karbantartásával – lásd ÁLTALÁNOS ÚTMUTATÓ A TISZTÍTÁSHOZ ÉS KARBANTARTÁSHOZ (mellékelve pdf)
  • ha a terméket, nem megfelelő minőségű víz károsította /szennyeződéseket és lerakódásokat tartalmaz/
 • A kiterjesztett jótállás továbbá nem jogos az alábbi esetekben:
  • amennyiben a Garancialevelet nem írta alá, és nem bélyegzte le beszerelést végző, tanúsítvánnyal rendelkező szerelő
  • amennyiben a reklamáló személy kizárólag a vásárlási okmányt mutatja be – szerelő általi beszerést igazoló jótállási okmány nélkül- , ebben az esetben a reklamáló személy kizárólag a szabványos 2 éves jótállási időre jogosult
 • A jótállás nem vonatkozik a termék szokásos használata közben létrejövő elhasználódásokra, kopásokra. A termék látható oldalán lévő vizuális hibákat 1 m távolságból, a termék rendeltetésszerű használatának szögében, szórt nappali fényben kell értékelni.
 • A kiterjesztett jótállás feltételei nem vonatkoznak a cserélhető, gumiból készült részekre, alkotóelemekre, amelyek használat közben kopásnak vannak kitéve és tartalmazza őket az „Alktrész árlista”.
 • Az Alcadrain s.r.o. társaság kiterjesztett garanciája kizárólag azokra a termékekre érvényes, melyeket a vevő műanyagvezeték csőrendszerben vezetett ivóvíz elosztására használ. (pl. PE alapanyagokból). Ez nem vonatkozik a nagyobb ásványtartalmú és erősen szennyezett haszonvízre. A kiterjesztett garancia nem érvényes továbbá a fogyóeszköz kategóriába tartozó termékek komponenseire sem (pl. membránok, szűrők, kisebb gumi komponensek, tömítések, stb.).
Termékcsoport Alapszintű jótállás
(évek száma)
Kiterjesztett jótállás
(évek száma)
Falsík alatti szerelési rendszerek
Tartályok és keretek 2 15
Feltöltő szelep oldalsó 2020-tól + Feltöltő szelep alsó 2 3
Feltöltő szelep oldalsó 2021-től 2 6
Öblítőszelep 2 3
Nyomólapok és tartozékok 2 2 2 2
WC tartályok és szelepek 2 3
Szifonok * 2 3
ALCA rozsdamentes zuhanyfolyókák és padlóösszefolyók *
ALCA rozsdamentes zuhanyfolyókák és padlóösszefolyók beépített részei 2 25
ALCA rozsdamentes zuhanyfolyókák és padlóösszefolyók cserélhető részei 2 3
ALCA műanyag padlófolyókák * 2 6
Padlóösszefolyók, Univerzális csapadékvíz elvezető * 2 6
WC ülőkék, Flexibilis csatlakozók, WC tartozékok 2 2
Külső vízelvezetés * 2 6
Rozsdamentes ipari vízelvezetés 2 5
Drén folyókák és rácsok – rozsdamentes acél 2 25
Drén folyókák és rácsok – horganyzott acél 2 2
Szaniter kerámia 2 2
Alcasystem fal rendszerek
Professzionális cég által szerelt komplett előregyártott fal rendszerek 2 15
Professzionális cég által szerelt fal rendszerek 2 6
Külön alkatrészek 2 2

* A garancia csak a termék funkcionális műszaki jellemzőire vonatkozik, nem terjed ki a termék szokásos használatából eredő elhasználódásra, illetve a termék kezelésének általános elveinek be nem tartásából vagy a termékre vonatkozó utasítások be nem tartásából eredő hibákra.