Megalakulása 25. évfordulóját ünnepli az Alcadrain, amely jelenleg Közép-Európa legnagyobb szaniter gyártója. A céget Radka Prokopová és František Fabičovic házaspár alapította Břeclavban, eredetileg Alcaplast néven. „Négy alkalmazottal kezdtünk, lényegében egy garázsban préseltük a szerelvényeket. Sikeresek voltunk, mert a konkurens cégekhez képest sokkal olcsóbban és jobb minőségben gyártottunk. Ma az Alca éves árbevétele eléri a hárommilliárd koronát, és csaknem ezer embernek adunk munkát” – foglalta össze František Fabičovic, az Alca csoport társtulajdonosa. Az Alcadrain csoporthoz tartozik még az FV Plast csőrendszerek gyártója és az Alcafix fal rendszerek gyártója is. Az Alca termékeit a világ több mint 70 országába exportálják.

Az Alca a kezdetek óta a fenntarthatóság elvei szerint működik. Célunk a tiszta termelés, ahol minimális mennyiségű hulladék keletkezik, ideális esetben egyáltalán. A termékek 100%-ban újrahasznosítható anyagokból készülnek, és a hulladék akár 90%-a újrahasznosítható a gyártás során. Amit a cégünk nem tud újrahasznosítani, azt szétválogatják és az erre szakosodott cégek ökológiailag feldolgozzák. A csoport emellett a hatékony energiagazdálkodást is támogatja. Valamennyi gyártócsarnokunk tetejére napelemes erőművek vannak felszerelve.

A 25 éves jubileumi ünnepség alkalmából nyílt napot tartanak az Alca területén május 20-án, amelyre szeretettel várjuk a nagyközönséget. „Mindenki saját szemével győződhet meg arról, hogy itt modern létesítményekben folyik a gyártás, fejlett technológiával, robotok segítségével” – mutatta be a rendezvényt Radka Prokopová.

depo-vecerni-2_alca
depo-vecerni-2_alca
hala
hala
hala_e_02
hala_e_02
lanzhotska
lanzhotska
_68c7861
_68c7861
_irl3187
_irl3187
_mg_6410_v4
_mg_6410_v4