Nagyszerű hír érkezett hétfőn 04.29-én Berlinből. Az Alca képviselői a berlini Friedrichstadt-Palastban rendezett ünnepségen vehették át az egyik legrangosabb formatervezési versenyen, az iF Design Award díjat.

Siker itthon és külföldön

A díjat a Linka és a Dot.Dot nyomólap kollekció nyerte el. Idén immár másodszor megrendezésre kerülő hazai Czech Grand Design versenyen - először tette le névjegyét a kollekció, ahol az Év gyártója kategóriában harmadik helyezést ért el. versenyen „Az iF Design Award elnyerése fontos mérföldkő az Alca számára, amely kiemeli vezető pozícióját a tervezés és innováció területén a szanitertechnika világában. Nem ez az első díj, amit nyomólapokért nyertünk, de eddig ez a legjelentősebb” – fejtette ki Stanislav Pluháček a marketing osztály vezetője, aki a helyszínen vette át a díjat.

Siker itthon és külföldön

Szerelem első érintésre

A Linka és a Dot.Dot nyomólap jellemzői az elegáns minimalista dizájn, magas funkcionalitás és kiváló minőségű anyagfeldolgozás, ez ami lenyűgözte a zsűrit. A finoman lekerekített vonal és a kellemes tapintású felület, ami miatt kitűnnek, így esztétikailag a felhasználó számára érdekes darab.  A Linka és a Dot.Dot nyomólap különböző színű kivitelben elérhető, így bármilyen illemhelyiségben jól fog mutatni. Ezzel az Alca másodszor szerezte meg győzelmét az iF Design Award versenyen. Először 2018-ban sikerült, amikor a Night Light nyomólapokkal szerzett helyezést.

Szerelem első érintésre

A mezőny legrégebbi versenye

Az iF Design Award egy rangos nemzetközi verseny, amely számos területen elismeri a formatervezést. 1953 óta rendezik meg, ez a világ egyik legrégebbi és legelismertebb formatervezési versenye.

A versenyre évente több ezer tervező és cég jelentkezik a világ számos országából. Az Alca így olyan cégek mellett tündököl a díjazottak között, mint a Microsoft, az Adidas vagy a Škoda Auto.

A mezőny legrégebbi versenye