A németországi esseni Aalto Színházat egy estére a világ minden tájáról érkező tervezők uralták, és mi is köztük voltunk. Örömmel jelentjük be, hogy az Alca a Red Dot 2024 büszke díjazottja lett!

A technológia és a design kéz a kézben járnak

 A gálaesten díjazták a Linka és a Dot.Dot. WC nyomólap kollekciót. Ezek a nyomólapok 2023-ban készültek a neves cseh tervezővel, Lucia Koldovával együttműködve, aki eredetiséggel és minimalizmussal bélyegezte meg a kollekciót. A nyomólapokat lágy, mégis szigorú vonalak és precíz megmunkálás jellemzi. Továbbá a tökéletes kényelmet garantálják a mindennapi használat során .  A teljes kollekciót az Alca cég fejlesztői készítették, élén Tomáš Krist menedzserrel, aki személyesen érkezett Essenbe a díjért. Ha valaki díjat kap azért a munkájáért, amihez valamilyen mértékben hozzájárult, az örömmel tölti el.  A tervezőkkel való együttműködés mindig érdekes és egy kis kihívás számunkra, mint technikusok számára.  A Red Dot zsűrije egyértelműen azt mondta nekünk, hogy mi álltunk az első helyen ebben a  kihívásban – nem rejti véka alá lelkesedését Tomáš Krist.

A technológia és a design kéz a kézben járnak

A legjelentősebb esemény az Alcának

 A Red Dot 2024 immár a harmadik a dizájn kategóriában, amelyet a Linka és a Dot.Dot. kollekció nyert el, és ezáltal a legjelentősebb is. Ez a világ leghíresebb versenye ezen a területen. A versenyt 1955-ben alapították a németországi Essenben, ahol ma is működik. A cégek és a tervezők három kategóriában versenyezhetnek, az Alca a Product Design kategóriában szerzett pontot. A díj elnyerését az iF Design Award és a Czech Grand Design 2024 versenyeken elért sikerek előzték meg. A Red Dot Design Award méltósággal teszi teljessé ezt az eredmények sorozatát.

A legjelentősebb esemény az Alcának

Nézze meg, milyen volt a hangulat a gálaesten